Тръба за подово отопление Ф16 Blansol PEX-b EVOH

Blansol BARBI PEX- EVOH – Spain PEX b – Ф16

Original price was: 1.35лв..Current price is: 1.25лв..

Италианска тръба за подово отопление Blansol Ф16
Произход Испания
Blansol BARBI PEX- EVOH – Spain PEX b – Ф16
T MAX 95
°

 Устойчивост на висока температура. Тръбите BARBI са подходящи за използване при обичайни работни температури до 95ºC и могат да издържат на случайни температурни пикове до 110ºC.
 Устойчивост на замръзване. Тръбите BARBI не се пукат от замръзване на вода вътре. Тръбата, поради своята гъвкавост, просто ще се разшири.
 Устойчивост на високо налягане. Тръбите BARBI, поради производствения процес, са по-устойчиви на високо налягане, превишаващо с повече от 35% тези, произведени с други методи за омрежване.
 Нисък коефициент на топлопроводимост. Ниският им коефициент на топлопроводимост (0’38W/mºC) позволява спестяване енергия чрез намаляване на топлинните загуби, както и честата водна кондензация по медните тръби.
 Устойчивост на корозия. Тръбите BARBI не могат да бъдат атакувани от повечето химически вещества (киселина, основа, антифриз и др.) и са устойчиви на всякакъв вид корозия.
 По-висок поток. Поради гладката си повърхност, тръбите BARBI показват по-малка загуба на налягане от металните нечий. С тях се постига по-голям дебит със същия вътрешен диаметър.
 Липса на отлагания от вар и други материали. Освен това поради изключително гладката им повърхност, варовикови отлагания, толкова често срещани в метални тръби, се избягват. Тръбите BARBI гарантират, че оригиналният поток ще бъде запазен завинаги.
 Не е електропроводим. Тръбите BARBI не генерират никакъв вид галванична корозия.
 Те не предават шум. Тъй като са произведени от полиетилен и това е гъвкавост, това е така постигнато ниско предаване на акустични вълни, дори при висока скорост на водния поток (до 2’5 m/sg), в сравнение с метални тръби.
 Ефект на термична памет. Тръбите BARBI възвръщат първоначалната си форма, когато се прилага горещ въздух, какво позволява да се коригират грешките при монтажа и по-лесно да се извършват ремонти.
 Тесен радиус на огъване. Техният най-голям радиус на огъване е 10 пъти външния диаметър при огъване ръчно и 5 пъти с помощта на външните фолио тръби BARBI.